Select Page

Oulu on koluttu läpi ja nyt Pimiä on vuorostaan Rovaniemellä. Pimiä on periaatteessa joukkue Rogaining kisa, mutta mukana on myös annos seikkailua ja aina pilke silmäkulmassa. Emme ota tätä liian vakavasti. Kisa kestää 8 tai 4 -tuntia, ja sitä edeltää kahden tunnin suunnitteluaika, jonka aikana joukkueet voivat suunnitella mitkä rastit käyvät hakemassa.

Rogaining on suunnistusta jossa rastit on pisteytetty ja haluamansa rastit saa hakea vapaassa järjestyksessä kisan aikana. Litää tietoa Rogainista löytyy: http://www.rogaining.fi/mita-on-rogaining/ Rastien leimaaminen tapahtuu puhelimen avulla hyödyntäen GPS paikannusta tai QR-koodin avulla.

Seikkailu vivahde kuuluu perinteisesti Suurten Seikkailijoiden järjestämään Pimiään ja osa rasteista on tehtävärasteja, jotka suorittamalla saa kerättyä ison potin pisteitä. Myös perinteinen makkararasti, missä pääset nauttimaan niin makkarasta kuin muustakin tarjonnasta, ja mahdollistaa hetken tauon kesken kisan.

Joukkueet voivat osallistua pyörällä tai jalan, rasteja on sijoitettu siten että molemmille sarjoille löytyy mielenkiintoisia reittejä ja paikkoja. Rasteja on niin urbaanilla alueella kuin maastossa, huomioiden pimiä kisa-aika. Halutessaan reitin voi suunnitella kulkevan pyöräteitä pitkin, ja tosi seikkailijat voivat suunnata pimiälle tunturi polulle.

Myös Hupi sarja on, jossa sallitaan niin taksit kuin puhelimen ja muiden elektronisten laitteiden käyttö paikantamiseen kilpailun aikana. Joukkue voi olla suunnistamassa haluamansa ajan ja kerätä elämyksiä Rovaniemen pimiästä yöstä. Tämä on mainio tapa kokeilla Rogaining suunnistusta ilman eksymisen vaaraa.

Revontulet ovat näyttäytyneet monesti kilpailijoille ja odotamme kovasti niitä myös Rovaniemellä.

Tässä vielä arviota aikataulusta tulevaan tapahtumaan: ilmoittautuminen aukeaa 18:00, info 19:45, joukkueet saavat kartat 20:00 ja kilpailu alkaa 00:00. Maalissa tulee olla 06:00 (8h) tai 02:00 (4h)  ja maali sulkeutuu puolen tunnin päästä tästä.

Rovaniemellä on mahdollisuus majoittua Lapland Hotels Sky Ounasvaaralla, mikä on hyvin lähellä tulevaa kisakeskusta. Olemme neuvotelleet sopimushinnan yöpyjille ja alennuskoodin löydät kisainfosta meidän sivultamme. https://suuretseikkailijat.com/pimia-seikkailu-2021/

Suuret Seikkailijat ry on Oulun ja lähialueella toimiva yhdistys joka järjestää Rogaining henkisiä tapahtumia. Tänä kesänä muun muassa Ylläs Outdoor week tapahtumassa pidettiin 24H Rogaining SM hienossa maastossa. Tuemme myös paikallista toimintaa lahjoittamalla osan lipputuloista vuosittain.

 

Terveisin,

 

Suuret Seikkailijat, jotka lähtevät aina tutkimaan uuden polun.