Pimiä Seikkailu – Bulletin 1

Noin kuukausi tapahtumaan ja tässä siis tarkempaa tietoa. Seuraava bulletin julkaistaan noin viikko ennen tapahtumaa ja siinä päivitettyä ohjeistusta. 

Tapahtumakeskus

Tapahtumakeskus sijaitsee Rovaniemen kaupungin alueella alle 10km keskustasta. Tarkempi tapahtumakeskuksen sijainti paljastetaan noin viikkoa ennen tapahtumaa

Majoistusvaraukset

Jos tulet paikalle kauempaa ja vaikka et tulisikaan, niin majoitus kannattaa ehdottomasti varata Rovaniemen Sky hotellista, joka on tehnyt hyvän tarjouksen. Huhut kertovat, että hotelli sijaitsee myös yllättävän lähellä tapahtumakeskusta. 😊 Varaukset voi tehdä www.laplandhotels.com koodilla ALLPIMIÄ. 

Sarjat ja maksut

Hupisarja (ilman ajanottoa, voi tulla maaliin kun siltä tuntuu)

4h pyörä- tai tossu (tulkaa maaliin mielellään viimeistään 4 tunnin päästä)

8h pyörä- tai tossu (tulkaa maaliin mielellään viimeistään 8 tunnin päästä)

Sarja valitaan vasta juuri ennen tapahtumaa.

Osallistumismaksu 55 euroa/osallistuja, jälki-ilmoittautuminen 65 euroa/osallistuja (ilmoittautumislinkki löytyy osoitteesta (www.suuretseikkailijat.fi); maksuun kuuluu mm. numerolaput, makkararastin antimet, aamupala, (sauna) pesumahdollisuus, palkinnot (jos onni suo) sekä laadukkaat kartat.

Hox! Alle 18-vuotiaat alennus 50% (koodilla ”Nuoriso”) ja alle 15-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi (koodi ”Lapset”, kun osallistuu huoltajan kanssa (edellytys).

Kartta ja rastimäärite

Jokainen osallistuja saa 2 kpl A3 koon karttoja, yhden karttamuovin ja rastimääritteen, jossa kerrotaan rastien tarkempi sijainti. Karttojen mittakaava on 1:25 000 ja ne on laadittu Maanmittauslaitoksen maastotietokannan aineistosta. Kartat on muokattu Rogaining-käyttöön sopivaksi. Karttamerkit ovat hybridi peruskartan ja suunnistuskartan merkistöstä. On myös mahdollista, että osallistujat saavat 1-2 ylimääräistä tehtäväkarttaa.

Kartta kannattaa laminoida kontaktivuovilla ennen lähtöä, joten varaathan rullan mukaan mikäli haluat suojata kartan paremmin kosteudelta.

Questit

Tapahtumaan kuuluu muutama quest eli tehtävä, jotka voi halutessaan suorittaa. Ne liittyvät jollakin tavoin valoihin, heijastaviin pintoihin, kummituksiin ja mahdollisesti shamaaneihin sekä karttoihin. Kannustamme tekemään questejä, sillä ne ovat luultavasti aika hauskoja ja niistä voi saada kivasti lisäpisteitä. 😊

Pakolliset varusteet

Jokaisella kilpailijalla oltava (kaikki varusteet saavat olla joko päällä tai repussa, kunhan ne ovat mukana koko ajan)
• tuulenpitävä takki
• kuiva vaihtopaita, yöllä saattaa olla todella kylmää
• päähine
• juomaa ja energiaa
• lamppu (suositellaan otsalamppua)
• heijastin kiinnitettynä reppuun tai selkään
• kapeakärkinen ”permanent” tussi

Jokaisella joukkueella
• varalamppu tai varaparistot / akut, huom pimeä riittää koko kahdeksaksi (8) tunniksi, pidä siis huolta, että sähköä on riittävästi.
• EA-pakkaus (ensiside, urheiluteippiä ja avaruuslakana)
• kännykkä + riittävästi virtaa (varavirtalähde)
• QR- tai NFC-ohjelmisto (ks. rastit)
• varakännykkä (sammutettuna, jotta virtaa varmasti on hätätilanteessa)

 

Lisäksi fillarisarjassa jokaisella kilpailijalla oltava
• valkoinen valo kiinnitettynä ohjaustankoon tai kypärään
• punainen valo taaksepäin
• pyöräilykypärä

Lisäksi fillarisarjassa jokaisella joukkueella
• fillarin huoltovälineet (min. vararengas ja pumppu)


Suositeltavat varusteet
• reppu
• kännykän vesitiivis kotelo / muutama minigrip-pussi
• karttateline pyörään
• yliviivauskyniä, viivotin, nuppineuloja, lankaa, alusta, taskulaskin (reitin suunnitteluun)
• rahaa
• kuminauha numerolapun kiinnittämiseen, jos ei halua rei-ittää kuoritakkiaan 😉
• WC-paperia
• rakkolaastareita, vaseliinia, särkylääkettä

Juomarastit ja makkararasti

Juomarastit sijaitsevat pääosin tapahtuma-alueella olevilla vesiposteilla ja 24h huoltoasemilla, joista on mahdollista myös ostaa juotavaa ja syötävää. Tarkempi tieto juomarasteista julkaistaan rastimääritteiden yhteydessä. Juomarasteja on tapahtuma-alueella niin, että halutessaan joukkue voi käydä kisan aikana ainakin yhdellä juomarastilla. Todennäköisesti useimpien joukkueiden reitin varrella osuu ainakin 2 mahdollista juomarastia. Voisi siis arvioida, että jokaisella joukkueella pitäisi olla realistinen mahdollisuus pärjätä 3-4 tunnin juomamäärän mukana kuljettamisella. Tapahtumassa on myös makkararasti, josta voi saada makkaroiden lisäksi myös muuta pientä purtavaa ja juotavaa, jotka kuuluvat tapahtumamaksuun. 

Joukkueen liikkuminen kilpailun aikana

Pihoille ja pelloille meno on ehdottomasti kielletty! Pysytään siis selkeästi metsän puolella tai teillä ja poluilla. Osittain liikutaan asutusalueilla, kunnioitus asukkaita ja heidän pihojaan kohtaan mahdollistaa tapahtumien järjestämisen myös tulevaisuudessa.

Tapahtumakarttaan kielletyiksi merkityille alueilla meno on EHDOTTOMASTI kielletty.

Joukkueen tulee liikkua koko ajan yhdessä. Joukkueen jäsenten väliset etäisyydet on pysyttävä alle 100 metrissä koko kilpailun ajan. Rastilla kaikkien joukkueen jäsenten tulee käydä alle 10 metrin päässä rastipisteestä.
Pyöriä ei tarvitse kuljettaa rastille, mutta mikäli joukkue jättää pyöränsä johonkin ja käy jalkaisin rastilla, ovat pyörät osallistujien vastuulla. Suosittelemme pyörien lukitsemista rastilla käynnin ajaksi.

Rastit ja leimaus

Rastilla kaikkien joukkueen jäsenten tulee käydä alle 10 metrin päässä rastipisteestä.
Rastit on nimetty seuraavasti: 3A, 3B, 3C … 5A, 5B, 5C … 7A, 7B, 7C … 9A, 9B, 9C …
Rastin numero kertoo siitä saatavan pistemäärän, kirjain on vain eri rastien erottamista toisistaan.
Rastien numerointi on satunnaista, eli numero ei kerro mitään rastipisteen haastavuudesta.
Rasteilla on rastikortti, jossa on näkyvissä rastin tunnuskoodi ja siinä on sekä QR-koodi että NFC-tägi.

Mikäli joukkueella on käytössä nykyaikainen kännykkä, joukkue voi käyttää gps-leimausta. Jos gps-leimaus ei jostain syystä toimi, voit syöttää tunnuskoodin. Hox! gps-leimaus ei välttämättä toimi applen tuotteilla normaalisti vaan leimussivun voi joutua päivittämään/lataamaan uudestaan rastilla.
Leimaamiseen voi käyttää myös QR-koodia tai NFC-tägia. Siinä tapauksessa joukkue leimatessa rastin kännykällään, kännykkään aukeaa nettilinkki. Käydessään linkin osoittamalla sivulla, joukkueen rastilla käynti rekisteröityy tulospalveluohjelmistoon.
Joukkue saa aina palautteen onnistuneesta leimauksesta. Leimaamista voi harjoitella ennen lähtöä, ja opastamme tarvittaessa.

Tarkempaa tietoa leimaamisesta http://oulurogaa.blogspot.com/p/tapahtuman-ohjeet.html

Mikäli tekniikka jostain syystä ei toimi. 
 – Kirjaa joukkue muistiin rastikortissa olevan nelinumeroisen koodin ja kellonajan, jolloin he kävivät rastilla. 
– Hyvä käytännön vinkki on myös ottaa toimimattomasta rastista kuva, kuvasta löytyy sitten kaikki tarpeellinen informaatio ja kameran kellosta saadaan selville leimausaikakin.

Rastimääritteet

Rastikortit on sijoitettu uteliailta katseilta piiloon, mutta rastimäärite on äärimmäisen tarkka esim.

3G
Silta
Sillan luoteiskulma, sillan alla tukirakenteessa.
Rastikorttiin on lisätty pari pientä heijastinta, jotta se löytyy vielä helpommin.

Maali

Joukkueen saapuessa maaliin he leimaavat maalirastilla (lähdössä ei tarvitse leimata). Tapahtuma-aika päättyy tähän maalileimaukseen.
Mikäli joukkue myöhästyy, eli saapuu maaliin klo 02.00 tai 06.00 jälkeen, jokaisesta alkavasta minuutista vähennetään 1 (yksi) piste (ei koske hupisarjaa)
Mikäli joukkue saapuu maaliin 06.30 jälkeen, katsotaan joukkueen suoritus hylätyksi.

Liikennesäännöt

Liikennesääntöjä pitää noudattaa koko tapahtuman ajan.
Pyöräilijöiden on huolehdittava, että heidän pyöränsä täyttävät tieliikennelain vaatimukset.

Tapahtuma-alueella on myös valtatie, jolla liikkuminen on kielletty. Tämä tiet on merkitty Tapahtumakarttaan //// –merkeillä.

Kielletyn tien ylittäminen on sallittua ainoastaan karttaan merkittyjen ylityspaikkojen kohdalta.

Sillat ja ylityspaikat on merkitty karttaan. Muista aina varmistaa turvallinen tienylitys sekä itsellesi että kanssatovereillesi, maltti on valttia.

Vakuutusturva

Tapahtumaan osallistuvia EI OLE vakuutettu järjestäjän toimesta, kukin huolehtii omasta vakuutusturvastaan parhaaksi katsomallaan tavalla.

Reitin suunnittelu

Reitin suunnitteluun on varattu lämmintä sisätilaa, jossa on pöytiä tai tuoleja. Reittien suunnittelu on sallittua myös ulkona esim. osallistujien omissa autoissa. Pyritään pitämään rittävästi hajurakoa muihin kilpailijoihin.

Pukeutuminen ja pesu

Pukeutumista varten on varattu omat pukuhuoneet miehille ja naisille. Varusteet voi jättää kisan ajaksi niille osoitettuun paikkaan. Arvotavarat on hyvä pitää kuitenkin minimissään. Tapahtuman jälkeen käytettävissä suihkut ja mahdollisesti saunat (korona huomioidaan). 

Ruokailut kilpailun aikana

Jokainen joukkue huolehtii tapahtumanaikaisista ruokailuistaan omatoimisesti. Mahdolliset nakkikioskit yms. ovat kaikkien vapaassa käytössä. Huomioikaa kuitenkin makkararasti, jossa tarjolla murkinaa kaikille halukkaille. 😊

Aamupala

Aamupalaa on tarjolla tapahtumakeskuksesta ja se kuuluu kisamaksuun.

Kilpailun tarkempi aikataulu

Perjantai
18.00 Tapahtumakeskus aukeaa: kännykän rekisteröitymisen tarkistus, numeroiden jako ja mallirastien leimauskokeilu
20.00 Karttojen jako
22.00 Startti

Lauantai

22.00-02.00 Hupisarja päättyy (aamupalaa ja pesumahdollisuus tarjolla)

02.00 4h sarja päättyy (aamupalaa ja pesumahdollisuus tarjolla)
06.00 8h sarja päättyy (aamupalaa ja pesumahdollisuus tarjolla)
06.30 maaliintulo sulkeutuu

Palkinnot

Tapahtumassa jaetaan ainoastaan arvontapalkintoja. Kaikki tapahtumaan startanneet ovat mukana arvonnassa, joka suoritetaan yön aikana. Välittömästi maaliin saapumisen jälkeen kisaaja voi siis koukata palkintopöydän kautta ja käydä tarkastamassa onko arpaonni suosinut. Noutamatta jääneitä arvontapalkintoja ei lähetetä. Laadukkaista palkinnoista vastaavat Canyon ja Paccanen. 

 

Tervetuloa Pimiän kaupunnin yöhön! 😊

t: Suuret seikkailijat (Häpä, Hotti ja Kartsa)