Select Page

Saapuminen

Tapahtumakeskuksena toimii Sky hotelli Ounasvaara. Näpyttele navigaattoriin osoitteeksi Juhannuskalliontie, 96400 Rovaniemi.

 

Pysäköinti

Pysäköintialueena toimii Sky hotelli Ounasvaaran parkkipaikka. Huomioi parkkipaikalla oleva lähtöalue, joka on eristetty sulkunauhoilla. Informoimme myöhemmin, mikäli saamme lisäinfoa muista parkkimahdollisuuksista.

 

Ilmoittautuminen

Saavuttuasi kilpailupaikalle nouda oman joukkueesi kilpailunumerot INFO-pisteestä. INFO-pisteen löydät Sky hotellin sisäpuolelta opasteita seuraamalla. Samassa yhteydessä tarkastetaan, että joukkueesi matkapuhelin on rekisteröity tulospalvelujärjestelmään. Ota siis kisassa käytettävä puhelin mukaan ilmoittautumiseen. HUOM! Ei mielellään IPhone, niiden kanssa ollut ongelmaa, mutta mikäli sinulla on iPhone neuvomme mitä pitää ottaa huomioon leimatessa.

 

Ennakkotehtävä

Jotta puhelimet olisivat kisakunnossa ja leimaaminen sujuisi mallikkaasti, meillä on ennakkotehtävä. Toivomme (siis vaadimme), että jokainen tekee sen. Ennakkotehtävä on käytännössä puhelimen ”siivoamista”, oikeiden asetusten valintaa ja sopivien sovellusten tarkistusta. Tällä ennakkoon tapahtuvalla asioiden läpikäynnillä pyrimme minimoimaan käyttäjästä ja kisailijoiden puhelimista aiheutuvat ongelmatilanteet. Suosittelemme Gps-leimauksen käyttämistä. 

 

Lisätietoa kännykkäleimauksesta

Tuosta samasta valikosta löytyy vielä tarkemmat ohjeet eri leimaustavoista ja niiden soveltumisesta erilaisille puhelimille. Sekä tietenkin se ennakkotehtävä -> valitse sen mukaan mikä puhelin sinulle on, joko:

– Erillisohje Android puhelimille, sisältää ne ennakkotehtävät Android puhelimille
http://www.rogaining.fi/ka…/erillisohje-android-puhelimille/
– Erillisohje Apple puhelimille, sisältää ne ennakkotehtävät Apple puhelimille
http://www.rogaining.fi/kann…/erillisohje-apple-puhelimille/
– Erillisohje Windows puhelimille, sisältää ne ennakkotehtävät Windows puhelimille
http://www.rogaining.fi/ka…/erillisohje-windows-puhelimille/

 

Matkapuhelimen rekisteröinti joukkueelle

Rekisteröi matkapuhelimesi joukkueesi leimausvälineeksi jo kotona. Puhelimien rekisteröinti aukeaa keskiviikkona 22.9.2021 klo 12. Mikäli et onnistu rekisteröinnissä ennen kilpailupaikalle saapumista, löytyy INFO-pisteen (ilmoittautuminen) luota apua. Tule rohkeasti kysymään!

Rekisteröidessä joukkueita ei löydy järjestelmästä valmiin vaan joukkueen tiedot täytetään ensimmäisellä kirjautumiskerralla, samalla valitaan myös kilpailusarja.

 

Pakolliset varusteet

Lue lista Bullitin 1:stä

 

Suositeltavat varusteet

Suositeltaviin varusteisiin on lisätty vielä polkupyörän lukko, mikäli aiot jättää pyörän parkkiin käydäksesi rastilla jalan. Lisäksi suositeltavana varusteena reitin suunnitteluun on tussi, sakset ja teippiä. Halutessasi voit ottaa karttojen suojaukseen myös kontaktimuovia. Huomioithan, että pyörä on lukittuna myös tapahtuma-alueella (voi säilyttää esim. takapihalla). Viime vuonna taisi käydä niin, että yksi pyörä hävisi pitkäkyntisten matkaan.

 

Pukeutuminen

Sky hotellissa on sekä naisille että miehille osoitettu omat pukuhuoneet. Arvoesineet kannattaa jättää kotiin, sillä arvoesineille on vain rajatusti säilytystilaa.

 

Kartat

Tapahtumakarttoja jaetaan klo 20.00 alkaen, mutta niitä saa myös sen jälkeen, jos saavut myöhemmin paikalle. Jakopisteitä on vähintään kaksi. Jokainen osallistuja saa kaksi A3 kokoista kilpailukarttaa + siihen sopivan karttamuovin sekä 1-2 kpl A4 ohjeita (rastimääritteet). Myös ylimääräisen A4-kartan saaminen ennen lähtöä on mahdollista.

 

Reittisuunnittelu

Reittisuunnittelu tapahtuu Sky hotellin sisällä, jossa on runsaasti tilaa (löytyy myös pöytiä ja tuoleja) tai autoilla, joukkueen valinnan mukaan. Reittisuunnittelussa saa käyttää vain kilpailun järjestäjän jakamia karttoja. Myös kaikenlaisten tietokonepohjaisten suunnitteluapuvälineiden käyttö on kielletty. Suosittelemme piirtoalustan ja makuualustan tms. mukaan ottamista.

 

Questit

Kisassa on questeja eli tehtäviä, joiden suorittamisesta saa runsaasti lisäpisteitä. Suosittelemme niiden tekemistä. Questien ohjeet annetaan karttojen jaon yhteydessä tai maastossa. Questit on merkitty karttaan Q-kirjaimella ja ne liittyvät suurelta osin karttoihin, valoihin tai heijastaviin pintoihin. 

 

Ryhmittäytyminen lähtöön

Kaikkien joukkueiden tulee olla paikoitusalueella klo 21.45. Lyhyen infon jälkeen on vielä mahdollisuus esittää kysymyksiä järjestäjille.

 

Lähtö

Lähtö tapahtuu kaikkien sarjojen osalta klo 22.00 siihen osoitetusta paikasta. Lähtöä ei tarvitse leimata erikseen, vaan aika lähtee käyntiin automaattisesti.

 

Säännöt

Järjestäjä on tehnyt tapahtumaan liittyen säännöt, jotta kenellekään ei jää epäselväksi mitä sääntöjä tulee noudattaa. Säännöt löytyvät näiltä sivuilta, mutta summasummarum, pidetään hauskaa Fair Play-hengessä. 😉

 

Maali

Maalileimaus tapahtuu Sky hotellin ulko-ovella. Tutustu maalirastiin jo ennen lähtöä.

 

Kesken yötä reitiltä palaaminen

Hyväksytty suoritushan on vaikka vain yhden rastin hakeminen. Mikäli joukkueenne päättää lopettaa kilpailun ennen määräajan umpeutumista, pitää joukkueen huolehtia siitä, että järjestäjä tietää heidän saapuneen maaliin. Toisin sanoen heidän pitää käydä leimaamassa takapihalla olevalla MAALI-rastilla.

Mikäli joukkue saapuu MAALI-rastille muuten kuin lihasvoimalla (taksi, bussi, kaverin kyyti…), joukkue katsotaan keskeyttäneeksi.

Muistutettakoon, että jokainen joukkue on velvollinen auttamaan pulassa olevaa joukkuetta, saattamaan keskeyttäneen joukkueen jäsenen kilpailukeskukseen saakka tai odottamaan hänen kanssaan niin kauan että tapahtuman järjestäjät ovat keskeyttäneen joukkueen jäsenen noutaneet.

 

Kerätyt pisteet

Maalileimauksen jälkeen joukkue saa tietoonsa keräämänsä pisteet, mahdollisesta ajan ylittämisestä tulleet sakot sekä rastilistan käymistään rasteista. Joukkueella on 30 min aikaa tehdä korjauspyynnöt tuloksiin ja rastilistaan. Mikäli joukkue ei pyydä tuloksensa korjaamista 30 min kuluessa maaliin saapumisestaan, hyväksyy se tuloksensa. Suosittelenkin käytyjen rastien tarkastamista välittömästi maaliin saavuttuanne, näin mahdolliset virheet saadaan korjattua saman tien. Mikäli havaitsette tuloksissa virheitä, noutakaa INFO:sta tulosten korjauslomake ja täyttäkää se ohjeiden mukaisesti.

 

Peseytyminen

Naisille ja miehille on omat suihkut ja saunat, jotka ovat käytössä pääsääntöisesti klo 1.30-6.45.

 

Yöpala ja aamupala

Yöpalaa on tarjolla myös makkara- ja tehtävärastilla klo 23-04 välisenä aikana. Sky hotellin huolehtimaa yöpalaa on tarjolla maalin saavuttuasi hotellilla.

 

Palkinnot

Tapahtumassa jaetaan arvontapalkintoja, jotka ovat mahdollistaneet Canyon ja Paccanen. Kaikki tapahtumaan startanneet ovat mukana arvonnassa. Palkinnot arvotaan yön aikana, joten maaliin saapumisen jälkeen on hyvä koukata palkintopöydän kautta ja käydä tarkastamassa onko arpaonni suosinut. Noutamatta jääneitä arvontapalkintoja ei lähetetä.

 

Erityisohjeet (korona)

Pidä huoli tapahtumaa ennen/jälkeen, ettet tule hotellin sisätiloihin likaisilla kengillä. Ethän tule tapahtumaan kipeänä. Muista huolehtia käsihygieniasta ja käytä käsidesiä mennen tullen (huolehdimme, että sitä löytyy myös paikan päältä). Pidäthän myös riittävästi hajurakoa muihin osallistujiin.

 

Lisäpalvelut

Karttatelineen vuokraus: Mikäli tarvitset vuokralle fillarin karttatelineen, heitä mailia s.seikkailijat@gmail.com. Varatun karttatelineen voit noutaa INFO:sta, käteismaksu 15 euroa.

 

Valokuvaus ja videointi

Tapahtumasta otetaan valokuvia ja siitä tehdään mahdollisesti myös videotallenne. Kuvia käytetään mm. tulevien tapahtumien markkinointiin. Kuvat ja video tulevat nähtäville sivuillemme, jotta halukkaat pääsevät niitä katselemaan.

 

Tervetuloa Oulun Pimiään Yöhön!

 Suuret Seikkailijat Ry 😊