Select Page

Rastien paikat on nyt kierretty kahden reissun ja  yhteensä kuuden päivän aikana. Sellanen 50h siihen kului ja apuna toimi Canyonin sähköenduro ja yllättävän kattava metsätieverkosto, joten yllättävän joutuisasti tuo yhdeltä mieheltä onnistui.  Mukaan mahtui kaikenlaista säätä helteestä vesisateenseen ja sumuun. Viimeiselle päivälle myös nuo Lapin kaverit eli erillaset itikat heräsivät eloon. Tunturissa sai kyllä kävellä rauhassa, mutta suota  ja vettä osuu reitille paljon, joten myös seuraa riitti.

Kartasta tuli mielestäni mielenkiintoinen ja paljon reittivaihtoehtoja tarjoava. Rastipisteet pitäisi olla selkeitä ja helposti löydettävissä jos lähelle löytää. Korkeussummaa tulee paljon, mutta sitähän jokainen ottaa sen verran kuin haluaa. Vähän piti alkuperäistä suunnitelmaa helpontaa, mutta maisemista ei ole tingitty. Yllästä on mahdollista tutkailla jokaisesta ilmansuunnasta.

Maastoa löytyy monenlaista, tunturien laet on yleisesti kivikkoisia (yllätys!). Suota on monessa kohtaa, mutta ne kuivuvat kovaa vauhtia. Nopeakulkuisia teitä ja uria on paljon, mutta kartassa pitää muistaa, että suolla ne ovat moottorikelkkauria :-). Äkäsjoki on ainut isompi joki alueella, mutta muutaman muunkin joen ylitykseen tarvitsee sillan tai ainakin uimataitoa. Juomavettä siis löytyy helposti.  Lattautettuja kaivoksiakin löytyy, ja siellä pitää muistaa liikkua vain teitä pitkin. Kansallispuistossa on muutamia kiellettyjä/suljettuja alueita/reittejä.

MTB sarjassa 2-3 rastia vaatii jalkautumisen, muut saa leimattua fillarin selästä. MTB kartasta puuttuu siis osa jalkasarjan rasteista.

Hienot kisat tulossa, Tervetuloa Ylläkselle!