Pimiä Rogaining 27.9-28.9.2019 Oulu

Saapuminen

Kilpailukeskuksena toimii Teekkaritalo Oulun Kaijonharjussa. Näpyttele navigaattoriin osoitteeksi Kalervontie 7, 90570 Oulu.

Pysäköinti

Lähtöalue rauhoitetaan täysin pysäköinniltä. Se on eristetty sulkunauhoilla. Alueella on varsin vähän parkkitilaa. Sen vuoksi suosittelemme, että autot pysäköidään joko Kaijonharjun keskustaan (n. 600 metrin päähän) tai yliopistolle (noin kilometrin päähän). Voit halutessasi kuitenkin heittää kamat ensi teekkaritalolle (ota mukaan lukko), jonka jälkeen voit vielä auton parkkiin muualle. Informoimme myöhemmin, mikäli saamme info muista parkkimahdollisuuksista. 

Ilmoittautuminen

Saavuttuasi kilpailupaikalle nouda oman joukkueesi kilpailunumerot INFO-pisteestä. INFO-pisteen löydät teekkaritalon sisäpuolelta. Samassa yhteydessä tarkastetaan, että joukkueesi matkapuhelin on rekisteröity tulospalvelujärjestelmään. Ota siis kisassa käytettävä puhelin mukaan ilmoittautumiseen. HUOM! Ei mielellään IPhone, niiden kanssa ollut ongelmaa, mutta toimii. Suosittelemme Chrome selainta.

Ennakkotehtävä

Jotta puhelimet olisivat kisakunnossa ja leimaaminen sujuisi mallikkaasti, meillä on ennakkotehtävä. Toivomme (siis vaadimme), että jokainen tekee sen. Ennakkotehtävä on käytännössä puhelimen ”siivoamista”, oikeiden asetusten valintaa ja sopivien sovellusten tarkistusta. Tällä ennakkoon tapahtuvalla asioiden läpikäynnillä pyrimme minimoimaan käyttäjästä ja kisailijoiden puhelimista aiheutuvat ongelmatilanteet. Suosittelemme Gps-leimauksen käyttämistä. Hox! Gps-leimaus voi olla epätarkka, mikäli käytössäsi on applen puhelin, Leimaus sivun uudelleen lataaminen auttaa useimmin tähän. 

Lisätietoa kännykkäleimauksesta

Tuosta samasta valikosta löytyy vielä tarkemmat ohjeet eri leimaustavoista ja niiden soveltumisesta erilaisille puhelimille. Sekä tietenkin se ennakkotehtävä -> valitse sen mukaan mikä puhelin sinulle on, joko:

Lisää tietoa löytyy:

Matkapuhelimen rekisteröinti joukkueelle

Rekisteröi matkapuhelimesi joukkueesi leimausvälineeksi jo kotona. Puhelimien rekisteröinti aukeaa keskiviikkona 25.9.2019 klo 12. Samalla valitset haluamasi sarjan. Mikäli et onnistu rekisteröinnissä ennen kilpailupaikalle saapumista, löytyy INFO-pisteen (ilmoittautuminen) luota apua. Tule rohkeasti kysymään!

Pakolliset varusteet

Lue lista Bullitin 1:stä:

Suositeltavat varusteet

Suositeltaviin varusteisiin on lisätty vielä polkupyörän lukko, mikäli aiot jättää pyörän parkkiin käydäksesi rastilla jalan. Lisäksi suositeltavana varusteena reitin suunnitteluun on tussi, sakset ja teippiä. Halutessasi voit ottaa karttojen suojaukseen myös kontaktimuovia.

Huomioithan, että pyörä on lukittuna myös tapahtuma-alueella (voi säilyttää esim. takapihalla). Viime vuonna taisi käydä niin, että yksi pyörä hävisi pitkäkyntisten matkaan. 

Pukeutuminen

Teekkaritalossa on sekä naisille että miehille osoitettu omat pukuhuoneet. Arvoesineet kannattaa jättää kotiin, sillä arvoesineille on vain rajatusti säilytystilaa. 

Kartat

Kilpailukartat jaetaan klo 20.00. Jakopisteitä on vähintään kaksi. Jokainen kilpailija saa kaksi A3 kokoista kilpailukarttaa + siihen sopivan karttamuovin sekä 2 kpl A4 ohjeita (rastimääritteet ja reittisuunnitelma). Myös ylimääräisen A4-kartan saaminen on mahdollisuuksien rajoissa. 

Reittisuunnittelu

Reittisuunnittelu tapahtuu teekkaritalon sisällä, jossa on runsaasti pöytätilaa (ala- tai yläkerta) tai autoilla, joukkueen valinnan mukaan. Reittisuunnittelussa saa käyttää vain kilpailun järjestäjän jakamia karttoja. Myös kaikenlaisten tietokonepohjaisten suunnitteluapuvälineiden käyttö on kielletty. Suosittelemme piirtoalustan ja makuualustan tms. mukaan ottamista.

Questit

Kisassa on questeja eli tehtäviä, joiden suorittamisesta saa runsaasti lisäpisteitä. Suosittelemme niiden tekemistä. Questien ohjeet annetaan karttojen jaon yhteydessä tai maastossa. Questit on merkitty karttaan Q-kirjaimella ja ne liittyvät suurelta osin valoihin tai heijastaviin pintoihin.  

Reittisuunnitelma

Jokaisen joukkueen tulee palauttaa yksi (1) reittisuunnitelma A4 lähtöalueelle siirryttäessä. Tätä suunnitelmaa käytetään mahdollisissa onnettomuustilanteissa joukkueen paikantamiseen. Muista kirjoittaa reittisuunnitelmaan joukkueesi numero ja rastit siinä järjestyksessä, jossa aiot ne kiertää.

Ryhmittäytyminen lähtöön

Kaikkien joukkueiden tulee olla paikoitusalueella klo 21.45. Lyhyen infon jälkeen on vielä mahdollisuus esittää kysymyksiä järjestäjille.

Lähtö

Lähtö tapahtuu molempien sarjojen osalta klo 22.00 siihen osoitetusta paikasta. Lähtöä ei tarvitse leimata erikseen, vaan aika lähtee käyntiin automaattisesti. 

Säännöt

Järjestäjä on tehnyt tapahtumaan liittyen säännöt, jotta kenellekään ei jää epäselväksi mitä sääntöjä tulee noudattaa. Säännöt julkaistaan näillä sivuilla viimeistään keskiviikkona 25.9.2019.

Kisataan Fair Play-hengessä 😉

Maali

Maalileimaus tapahtuu teekkaritalo  ulko-ovella. Tutustu maalirasteihin jo ennen lähtöä.

Kesken yötä reitiltä palaaminen

Hyväksytty suoritushan on vaikka vain yhden rastin hakeminen. Mikäli joukkueenne päättää lopettaa kilpailun ennen määräajan umpeutumista, pitää joukkueen huolehtia siitä, että järjestäjä tietää heidän saapuneen maaliin. Toisin sanoen heidän pitää käydä leimaamassa takapihalla olevalla MAALI-rastilla.

Mikäli joukkue saapuu MAALI-rastille muuten kuin lihasvoimalla (taksi, bussi, kaverin kyyti…), joukkue katsotaan keskeyttäneeksi.

Muistutettakoon, että jokainen joukkue on velvollinen auttamaan pulassa olevaa joukkuetta, saattamaan keskeyttäneen joukkueen jäsenen kilpailukeskukseen saakka tai odottamaan hänen kanssaan niin kauan että tapahtuman järjestäjät ovat keskeyttäneen joukkueen jäsenen noutaneet.

Kerätyt pisteet

Maalileimauksen jälkeen joukkue saa tietoonsa keräämänsä pisteet, mahdollisesta ajan ylittämisestä tulleet sakot sekä rastilistan käymistään rasteista. Joukkueella on 30 min aikaa tehdä korjauspyynnöt tuloksiin ja rastilistaan. Mikäli joukkue ei pyydä tuloksensa korjaamista 30 min kuluessa maaliin saapumisestaan, hyväksyy se tuloksensa. Suosittelenkin käytyjen rastien tarkastamista välittömästi maaliin saavuttuanne, näin mahdolliset virheet saadaan korjattua saman tien. Mikäli havaitsette tuloksissa virheitä, noutakaa INFO:sta tulosten korjauslomake ja täyttäkää se ohjeiden mukaisesti.

Peseytyminen

Naisille ja miehille on omat suihkut ja saunat, jotka ovat käytössä koko yön. 

Yöpala ja aamupala

Yöpalaa on tarjolla myös rastilla 5E klo 00-03 välisenä aikana. Aamupalaa tarjolla teekkaritalon salissa klo 01.30-04.00 ja 05.30-08.00. Jos tulet maaliin jo aiemmin, niin aamupalaa voi ottaa teekkaritalon jääkaapista. 

Palkinnot

Tapahtumassa jaetaan ainoastaan arvontapalkintoja, jotka ovat mahdollistaneet Canyon, Partioaitta, Caira ja Dynamosali. Kaikki tapahtumaan startanneet ovat mukana arvonnassa. Palkinnot arvotaan yön aikana, joten maaliin saapumisen jälkeen on hyvä koukata palkintopöydän kautta ja käydä tarkastamassa onko arpaonni suosinut. Noutamatta jääneitä arvontapalkintoja ei lähetetä.

Erityisohjeet

Pidä huoli tapahtumaa ennen/jälkeen, ettet tule teekkaritalon sisätiloihin likaisilla kengillä.

Lisäpalvelut

Karttatelineen vuokraus: Mikäli tarvitset vuokralle fillarin karttatelineen, heitä mailia s.seikkailijat@gmail.com. Varatun karttatelineen voit noutaa INFO:sta, käteismaksu 15euroa. Tapahtuman yhteydessä on mahdollista testata myös Canyonin laadukkaita pyöriä klo 18-20. 

Valokuvaus ja videointi

Tapahtumasta otetaan valokuvia ja siitä tehdään mahdollisesti myös videotallenne. Kuvia käytetään mm. tulevien tapahtuman markkinointiin. Kuvat ja video tulevat myös nähtäville, jotta halukkaat pääsevät niitä katselemaan.

Lisätiedot

Osallistujalista julkaistaan tapahtuman facebook-sivuilla viimeistään maanantaina 23.9. ja sitä päivitetään, mikäli lista muuttuu. Seuraa myös aktiivista keskustelua Pimiä Seikkailun Fb-tapahtuman sivuilla.

Tervetululoa Oulun yölliseen yöhön! Maltamme tuskin odottaa, että tapahtuma alkaa..

Suuret Seikkailijat Ry 😊