Select Page

Tapahtuman tarkoitus ja osallistuminen

Tapahtuman tarkoituksena on pitää hauskaa ja kerätä mahdollisimman paljon pisteitä tietyssä ajassa. Voit osallistua tapahtumaan yksin tai joukkueena.

Aikataulu

  • 9:00 tapahtumakeskus aukeaa
  • 10:00 Karttojen jako alkaa
  • 10:55 kerääntyminen lähtöalueelle
  • 11:00 lähtö
  • 12.30 tai 14:00 maali

Saapuminen ja pysäköinti

Tapahtumakeskuksena toimii Kaakkurin liikuntamaa (Iinatin vanhan moottoriradan parkkipaikka). Näpyttele navigaattoriin osoitteeksi Iinatintien 160, josta löytyy opastus paikalle, jossa myös riittävästi parkkitilaa. Tapahtumakeskuksen vierestä löytyy myös loistavat maastopyöräreitit, joten tekemistä löytyy vaikka koko perheelle. 

Ilmoittautuminen

Toivomme kaikkien ilmoittautuvan etukäteen maksamalla holviin, mutta myös jälki-ilmoittautuminen on mahdollista paikan päällä. Varaa silloin 30 euroa käteistä tai liikuntaseteleitä mukaan. 

Matkapuhelimen rekisteröinti

Rastin leimaaminen tapahtuu kännykän avulla. Rekisteröi matkapuhelimesi leimausvälineeksi jo kotona. Puhelimien rekisteröinti aukeaa perjantaina 18.5.2019. Se onnistuu parhaiten siten, että menet osoitteeseen https://gps-punch.appspot.com/ ja valitset sieltä osallistu tapahtumaan – otsikon alta Canyon Roga 2019. Mikäli et onnistu rekisteröinnissä ennen tapahtumapaikalle saapumista, tapahtumapaikalta löytyy varmasti apua. Jokaisen osallistujan on rekisteröitävä puhelin, vaikka menisitte joukkueena. Tule rohkeasti kysymään!  

Ennakkotehtävä

Jotta puhelimet olisivat kunnossa ja leimaaminen sujuisi mallikkaasti, meillä on ennakkotehtävä. Toivomme (siis vaadimme), että jokainen tekee sen. Ennakkotehtävä on käytännössä puhelimen “siivoamista”, oikeiden asetusten valintaa ja sopivien sovellusten tarkistusta. Tällä ennakkoon tapahtuvalla asioiden läpikäynnillä pyrimme minimoimaan käyttäjästä ja kisailijoiden puhelimista aiheutuvat ongelmatilanteet. Suosittelemme Gps-leimauksen käyttämistä, joka on erittäin helppoa. Hox! Gps-Mikäli käytössäsi on applen puhelin, huolehdi siitä, että päivität (refresh) leimaussivuston aina ennen uutta leimausta. Mikäli leimaus ei jostain syystä onnistu, syötä rastilipussa näkyvä nelinumeroinen koodi leimaussivustoon. 

Lisätietoa kännykkäleimauksesta

Kännykkäleimaus on lähtökohtaisesti erittäin helppoa, mutta tästä alapuolelta löytyy vielä tarkemmat ohjeet eri leimaustavoista ja niiden soveltumisesta erilaisille puhelimille. Sekä tietenkin se ennakkotehtävä -> valitse sen mukaan mikä puhelin sinulle on, joko:

– Erillisohje Android puhelimille, sisältää ne ennakkotehtävät Android puhelimille
http://www.rogaining.fi/ka…/erillisohje-android-puhelimille/
– Erillisohje Apple puhelimille, sisältää ne ennakkotehtävät Apple puhelimille
http://www.rogaining.fi/kann…/erillisohje-apple-puhelimille/
– Erillisohje Windows puhelimille, sisältää ne ennakkotehtävät Windows puhelimille
http://www.rogaining.fi/ka…/erillisohje-windows-puhelimille/

Huolto

Paikalla ei ole sosiaalitiloja tai huoltoa, lähimmät tilat sijaitsevat Kaakkurissa ja Maikkulassa. Huomioithan tämän paikalle tullessa.

Suositeltavat varusteet

Tapahtuman varusteisiin kuuluu älykäs kännykkä + suoja, juomapullo ja energiaa, kynä ja sarjasta riippuen lenkkarit tai pyörä/pyöräilykypärä/karttateline. Lisäksi suositeltavana varusteena reitin suunnitteluun on tussi, sakset ja teippiä. Halutessasi voit ottaa karttojen suojaukseen myös muovitaskun (A3) tai kontaktimuovia.

Kartat

Karttojen jako alkaa la 18.5 klo 10, joten olethan ajoissa paikalla, niin ehdit suunnitella reitin ajoissa. Jokainen osallistuja saa yhden A3 kokoisen kilpailukartan ja rastimääritteet. 

Rastit

Rasteja on riittävästi ja niiden leimaukseen suositellaan gps-leimausta, joka helpointa ja nopeinta. Rasteilta löytyy varmuuden vuoksi myös rastilappu, jossa on rastin osoittama pistemäärä, nelinumeroinen koodi, nfc ja qr-koodi. Lisäksi rasteilta löytyy punainen nauha. 

Reittisuunnittelu ja navigointi

Reittisuunnittelussa ja navigoinnissa saa käyttää vain kilpailun järjestäjän jakamia karttoja. Myös kaikenlaisten tietokonepohjaisten suunnitteluapuvälineiden käyttö on kielletty. Ainoastaan hupisarjassa on mahdollisuus myös käyttää myös järjestäjän osoittamaa navigointia (ks. www.suuretseikkailijat.com). 

Palkinnot

Tapahtumassa jaetaan ainoastaan arvontapalkintoja, jotka ovat mahdollistaneet Canyon ja Dynamosali. Kaikki tapahtumaan startanneet ovat mukana arvonnassa. Palkinnot arvotaan tapahtuman aikana, joten maaliin saapumisen jälkeen on hyvä koukata palkintopöydän kautta ja käydä tarkastamassa onko arpaonni suosinut. Noutamatta jääneitä arvontapalkintoja ei lähetetä.

Tulokset

Tulokset näkee heti tapahtuman jälkeen osoitteestahttps://gps-punch.appspot.com/

Myöhästyminen

Mikäli osallistuja ei ehdi maaliin annetussa ajassa, sillä ei ole suurtakaan merkistystä. Sinulta vähennetään vain hieman pisteitä (-1 piste/myöhästynyt minuutti).

Lisäpalvelut

Karttatelineen vuokraus: Mikäli tarvitset vuokralle fillarin karttatelineen, voit vuokrata sellaisen tapahtumapaikalta 15 euron käteismaksua vastaan.

Valokuvaus ja videointi

Tapahtumasta otetaan mahdollisesti valokuvia ja ne tulevat myös nähtäville, jotta halukkaat pääsevät niitä katselemaan.

Tervetuloa rogainingin hienoon maailmaan!

Suuret Seikkailijat Ry 😀