Select Page
YÖ-rogaining 29.-30.9.2017 Oulu
Jippii, vuoden ”pimein” tapahtuma lähestyy…
Saapuminen
Kilpailukeskuksena toimii Palloilukeskus Nallisport, Oulun Hietasaaressa. Näpyttele navigaattoriin osoitteeksi Vellamontie 9, Oulu.
Pysäköinti
Lähtöalue rauhoitetaan täysin pysäköinniltä. Autot pysäköidään alla olevan kuvan mukaisesti. Täyttäkää järjestelmällisesti, sillä autoja on tulossa paljon.
Ilmoittautuminen
Saavuttuasi kilpailupaikalle nouda oman joukkueesi kilpailunumerot INFO-pisteestä (kts. kartta: ilmoittautuminen). INFO-pisteen löydät palloilukeskuksen uuden puolen aulasta (kts. kartta: ilmoittautuminen). Samassa yhteydessä tarkastetaan, että joukkueesi matkapuhelin on rekisteröity tulospalvelujärjestelmään. Ota siis kisassa käytettävä puhelin mukaan ilmoittautumiseen.
Ennakkotehtävä
Jotta puhelimet olisivat kisakunnossa ja leimaaminen sujuisi mallikkaasti, meillä on ennakkotehtävä. Toivomme (siis vaadimme), että jokainen tekee sen. Ennakkotehtävä on käytännössä puhelimen “siivoamista”, oikeiden asetusten valintaa ja sopivien sovellusten tarkistusta. Tällä ennakkoon tapahtuvalla asioiden läpikäynnillä pyrimme minimoimaan käyttäjästä ja kisailijoiden puhelimista aiheutuvat ongelmatilanteet. Suosittelemme Gps-leimauksen käyttämistä. Hox! Gps-leimaus voi olla epätarkka, mikäli käytössäsi on applen puhelin, joten sen käyttämistä emme siinä tapauksessa suosittele.
Lisätietoa kännykkäleimauksesta.
Tuosta samasta valikosta löytyy vielä tarkemmat ohjeet eri leimaustavoista ja niiden soveltumisesta erilaisille puhelimille. Sekä tietenkin se ennakkotehtävä -> valitse sen mukaan mikä puhelin sinulle on, joko:
– Erillisohje Android puhelimille, sisältää ne ennakkotehtävät Android puhelimille
http://www.rogaining.fi/ka…/erillisohje-android-puhelimille/

– Erillisohje Apple puhelimille, sisältää ne ennakkotehtävät Apple puhelimille
http://www.rogaining.fi/kann…/erillisohje-apple-puhelimille/

– Erillisohje Windows puhelimille, sisältää ne ennakkotehtävät Windows puhelimille
http://www.rogaining.fi/ka…/erillisohje-windows-puhelimille/

Matkapuhelimen rekisteröinti joukkueelle

Rekisteröi matkapuhelimesi joukkueesi leimausvälineeksi jo kotona. Puhelimien rekisteröinti aukeaa maanantaina 25.9.2017. Mikäli et onnistu rekisteröinnissä ennen kilpailupaikalle saapumista, löytyy INFO-pisteen (ilmoittautuminen) luota apua. Tule rohkeasti kysymään!
Mallirastit
Palloilukeskuksen pihalla on 1 mallirasti, joissa voi harjoitella leimaamista. Rastin sijainti selviää infosta (ilmoittautuminen). Mallirastien läheisyydessä on myös järjestäjien neuvontapiste, josta voit tarvittaessa pyytää apua.
Pakolliset varusteet
Lue lista Bullitin 1:stä
Suositeltavat varusteet
Suositeltaviin varusteisiin on lisätty vielä polkupyörän lukko, mikäli aiot jättää pyörän parkkiin käydäksesi rastilla jalan. Lisäksi suositeltavana varusteena reitin suunnitteluun on tussi, sakset ja teippiä. Halutessasi voit ottaa karttojen suojaukseen myös kontaktimuovia.
Pukeutuminen
Palloilukeskuksessa on sekä naisille että miehille osoitettu omat pukuhuoneet. Klo 22 asti palloilukeskus on yleisessä käytössä, joten pidä huoli, ettet jätä pukuhuoneisiin mitään arvokasta. Arvoesineet kannattaa jättää kotiin, sillä arvoesineille on vain rajatusti säilytystilaa. Kysy lisää INFO:sta.
Kartat
Kilpailukartat jaetaan klo 20.00. Jakopisteitä on vähintään kaksi. Jokainen kilpailija saa aiemmasta tiedosta poiketen kaksi A3 kokoista kilpailukarttaa + siihen sopivan karttamuovin sekä 2 kpl A4 ohjeita (rastimääritteet ja reittisuunnitelma).
Reittisuunnittelu
Reittisuunnittelu tapahtuu palloilukeskuksen tiloissa tai autoilla, joukkueen valinnan mukaan. Reittisuunnittelussa saa käyttää vain kilpailun järjestäjän jakamia karttoja. Myös kaikenlaisten tietokonepohjaisten suunnitteluapuvälineiden käyttö on kielletty. Palloilukeskuksesta ei löydy riittävästi pöytätilaa kaikille, mutta lämmintä, valoisaa ja kuivaa sisätilaa löytyy sitäkin enemmän. Suosittelemme piirtoalustan ja makuualustan tms. mukaan ottamista.
Reittisuunnitelma
Jokaisen joukkueen tulee palauttaa yksi (1) reittisuunnitelma A4 lähtöalueelle siirryttäessä. Tätä suunnitelmaa käytetään mahdollisissa onnettomuustilanteissa joukkueen paikantamiseen. Muista kirjoittaa reittisuunnitelmaan joukkueesi numero ja rastit siinä järjestyksessä, jossa aiot ne kiertää.
Ryhmittäytyminen lähtöön
Kaikkien joukkueiden tulee olla palloilukeskuksen etupihalla klo 21.45. Lyhyen infon jälkeen on vielä mahdollisuus esittää kysymyksiä järjestäjille.
Lähtö
Lähtö tapahtuu molempien sarjojen osalta klo 22.00 siihen osoitetusta paikasta (kts. kartta).
Säännöt
Järjestäjä on tehnyt tapahtumaan liittyen säännöt, jotta kenellekään ei jää epäselväksi mitä sääntöjä tulee noudattaa. Säännöt julkaistaan näillä sivuilla viimeistään keskiviikkona 27.9.2017.
Kisataan Fair Play-hengessä 😉
Maali
Maalileimaus tapahtuu hieman eri paikassa kuin lähtö (kts. kartta). Tutustu maalirasteihin jo ennen lähtöä.
Kesken yötä reitiltä palaaminen
Hyväksytty suoritushan on vaikka vain yhden rastin hakeminen. Mikäli joukkueenne päättää lopettaa kilpailun ennen määräajan umpeutumista, pitää joukkueen huolehtia siitä, että järjestäjä tietää heidän saapuneen maaliin. Toisin sanoen heidän pitää käydä leimaamassa etupihalla olevalla MAALI-rastilla. Mikäli joukkue saapuu MAALI-rastille muuten kuin lihasvoimalla (taksi, bussi, kaverin kyyti…), joukkue katsotaan keskeyttäneeksi.
Muistutettakoon, että jokainen joukkue on velvollinen auttamaan pulassa olevaa joukkuetta, saattamaan keskeyttäneen joukkueen jäsenen kilpailukeskukseen saakka tai odottamaan hänen kanssaan niin kauan että tapahtuman järjestäjät ovat keskeyttäneen joukkueen jäsenen noutaneet.
Kerätyt pisteet
Maalileimauksen jälkeen joukkue saa tietoonsa keräämänsä pisteet, mahdollisesta ajan ylittämisestä tulleet sakot sekä rastilistan käymistään rasteista. Joukkueella on 30 min aikaa tehdä korjauspyynnöt tuloksiin ja rastilistaan. Mikäli joukkue ei pyydä tuloksensa korjaamista 30 min kuluessa maaliin saapumisestaan, hyväksyy se tuloksensa. Suosittelenkin käytyjen rastien tarkastamista välittömästi maaliin saavuttuanne, näin mahdolliset virheet saadaan korjattua saman tien. Mikäli havaitsette tuloksissa virheitä, noutakaa INFO:sta tulosten korjauslomake ja täyttäkää se ohjeiden mukaisesti.
Peseytyminen
Naisille ja miehille on omat suihkut ja saunat. Suihkujen kapasiteetti on rajallinen, eli jonoja voi syntyä, mutta lämmintä vettä pitäisi riittää kaikille.
Yöpala ja aamupala
Yöpalaa ja aamupalaa on tarjolla Hash-housen seisovasta pöydästä koko yön ja kisan jälkeen. Yöpalaa eli tässä tapauksessa ”kärkkäriä” on tarjolla myös rastilla 7Q klo 01-03 välisenä aikana.
Palkinnot
Tapahtumassa jaetaan ainoastaan arvontapalkintoja, jotka ovat mahdollistaneet Canyon ja Partioaitta. Kaikki tapahtumaan startanneet ovat mukana arvonnassa. Palkinnot arvotaan yön aikana, joten maaliin saapumisen jälkeen on hyvä koukata palkintopöydän kautta ja käydä tarkastamassa onko arpaonni suosinut. Noutamatta jääneitä arvontapalkintoja ei lähetetä.
Erityisohjeet
Pidä huoli tapahtuman jälkeen, ettet tule palloilukeskuksen sisätiloihin likaisilla kengillä.
Lisäpalvelut
Karttatelineen vuokraus: Mikäli tarvitset vuokralle fillarin karttatelineen, heitä mailia s.seikkailijat@gmail.com. Varatun karttatelineen voit noutaa INFO:sta, käteismaksu 20euroa.
Valokuvaus ja videointi
Tapahtumasta otetaan valokuvia ja siitä tehdään mahdollisesti myös videotallenne. Kuvia käytetään mm. tulevien tapahtuman markkinointiin. Kuvat ja video tulevat myös nähtäville, jotta halukkaat pääsevät niitä katselemaan.
Lisätiedot
Osallistujalista on julkaistu tapahtuman facebook-sivuilla ja sitä päivitetään, mikäli lista muuttuu. Seuraa myös aktiivista keskustelua YÖ-rogaining FB-tapahtuman sivuilla.
Tervetululoa Oulun yölliseen yöhön! Maltamme tuskin odottaa, että tapahtuma alkaa..
Suuret Seikkailijat Ry 😊