Tapahtuman sivu: https://suuretseikkailijat.com/2022/05/22/pimia-2022/

 

 

 

Saapuminen

Tapahtumakeskuksena toimii Neste Oulunbaari Maikkula. Näpyttele navigaattoriin osoitteeksi Haarasuontie 1, 90240 Maikkula.

 

Pysäköinti

Pysäköintialueena toimii Iinatin pururadan parkkipaikka (tien toisella puolella Neste Oulunbaaria vastapäätä) tai vaihtoehtoisesti Unikulman parkkipaikka (Oulunbaarin takana). Huomioi pururadan parkkipaikalla oleva lähtöalue, joka on eristetty sulkunauhoilla. HOX! Neste Oulunbaarin parkkipaikalla on vain 2h pysäköintimahdollisuus kiekolla ympäri vuorokauden.

 

Ilmoittautuminen

Saavuttuasi tapahtuma paikalle nouda oman joukkueesi tapahtumanumerot INFO-pisteestä. INFO-pisteen löydät Neste Oulunbaarin sisäpuolelta opasteita seuraamalla. Samassa yhteydessä tarkastetaan, että joukkueesi matkapuhelin on rekisteröity tulospalvelujärjestelmään. Ota siis kisassa käytettävä puhelin mukaan ilmoittautumiseen. HOX! Ei mielellään IPhone, niiden kanssa ollut ongelmaa.

 

Ennakkotehtävä

Jotta puhelimet olisivat kisakunnossa ja leimaaminen sujuisi mallikkaasti, meillä on ennakkotehtävä. Toivomme (siis vaadimme), että jokainen tekee sen. Ennakkotehtävä on käytännössä puhelimen ”siivoamista”, oikeiden asetusten valintaa ja sopivien sovellusten tarkistusta. Tällä ennakkoon tapahtuvalla asioiden läpikäynnillä pyrimme minimoimaan käyttäjästä ja kisailijoiden puhelimista aiheutuvat ongelmatilanteet. Suosittelemme Gps-leimauksen käyttämistä. Hox! Gps-leimaus voi olla epätarkka, mikäli käytössäsi on applen puhelin, joten sen käyttämistä taphtumassa emme suosittele.

 

Lisätietoa kännykkäleimauksesta

Tuosta samasta valikosta löytyy vielä tarkemmat ohjeet eri leimaustavoista ja niiden soveltumisesta erilaisille puhelimille. Sekä tietenkin se ennakkotehtävä -> valitse sen mukaan mikä puhelin sinulle on, joko:

– Erillisohje Android puhelimille, sisältää ne ennakkotehtävät Android puhelimille
http://www.rogaining.fi/ka…/erillisohje-android-puhelimille/
– Erillisohje Apple puhelimille, sisältää ne ennakkotehtävät Apple puhelimille
http://www.rogaining.fi/kann…/erillisohje-apple-puhelimille/
– Erillisohje Windows puhelimille, sisältää ne ennakkotehtävät Windows puhelimille
http://www.rogaining.fi/ka…/erillisohje-windows-puhelimille/

 

Matkapuhelimen rekisteröinti joukkueelle

Rekisteröi matkapuhelimesi joukkueesi leimausvälineeksi jo kotona. Puhelimien rekisteröinti aukeaa keskiviikkona 21.9.2021 klo 12. Mikäli et onnistu rekisteröinnissä ennen tapahtumapaikalle saapumista, löytyy INFO-pisteen (ilmoittautuminen) luota apua. Tule rohkeasti kysymään!

 

Pakolliset varusteet

Lue lista Pimiä 2022 tapahtumakuvauksesta

 

Suositeltavat varusteet

Suositeltaviin varusteisiin on lisätty vielä polkupyörän lukko, mikäli aiot jättää pyörän parkkiin tapahtumakeskuksella tai käydäksesi rastilla jalan. HOX! Pitkäkyntisiä voi olla liikkeellä. Lisäksi suositeltavana varusteena reitin suunnitteluun on tussi, sakset ja teippiä. Halutessasi voit ottaa karttojen suojaukseen myös kontaktimuovia.

 

Kartat

Tapahtumakarttoja jaetaan klo 18.00 alkaen (2h sarja) ja klo 20.00 alkaen (4h ja 8h sarja), mutta niitä saa myös sen jälkeen, jos saavut myöhemmin paikalle. Jakopisteitä on vähintään kaksi. Jokainen osallistuja saa sarjasta riippuen joko yhden A3 kokoisen kartan tai kaksi A3 kokoista kilpailukarttaa + siihen sopivan karttamuovin sekä 1-2 kpl A4 ohjeita (mm. rastimääritteet).

 

Reittisuunnittelu

Reittisuunnittelu tapahtuu Neste Oulunbaarin sisällä, jossa on runsaasti tilaa (löytyy myös pöytiä ja tuoleja) tai autoilla, joukkueen valinnan mukaan. Reittisuunnittelussa saa käyttää vain kilpailun järjestäjän jakamia karttoja. Myös kaikenlaisten tietokonepohjaisten suunnitteluapuvälineiden käyttö on kielletty. Suosittelemme piirtoalustan ja makuualustan tms. mukaan ottamista.

 

Questit

Kisassa on questeja eli tehtäviä, joiden suorittamisesta saa runsaasti lisäpisteitä. Suosittelemme niiden tekemistä. Questien ohjeet annetaan karttojen jaon yhteydessä tai maastossa. Questit on merkitty karttaan Q-kirjaimella ja ne liittyvät suurelta osin karttoihin, valoihin tai heijastaviin pintoihin. 

 

Ryhmittäytyminen lähtöön

Kaikkien joukkueiden tulee olla paikoitusalueella klo 18.45 (2h sarja) tai 21.45 (4h ja 8h sarja). Lyhyen infon jälkeen on vielä mahdollisuus esittää kysymyksiä järjestäjille.

 

Lähtö

Lähtö tapahtuu kaikkien sarjojen osalta klo 19.00 (2h sarja) ja 22.00 (4h ja 8h sarja) siihen osoitetusta paikasta. Lähtöä ei tarvitse leimata erikseen, vaan aika lähtee käyntiin automaattisesti.

 

Säännöt

Järjestäjä on tehnyt tapahtumaan liittyen säännöt, jotta kenellekään ei jää epäselväksi mitä sääntöjä tulee noudattaa. Säännöt löytyvät näiltä sivuilta, mutta summasummarum, pidetään hauskaa Fair Play-hengessä. 😉

 

Maali

Maalileimaus tapahtuu Neste Oulunbaarin ulko-ovella. Tutustu maalirastiin jo ennen lähtöä.

 

Kesken yötä reitiltä palaaminen

Hyväksytty suoritushan on vaikka vain yhden rastin hakeminen. Mikäli joukkueenne päättää lopettaa kilpailun ennen määräajan umpeutumista, pitää joukkueen huolehtia siitä, että järjestäjä tietää heidän saapuneen maaliin. Toisin sanoen heidän pitää käydä leimaamassa takapihalla olevalla MAALI-rastilla.

Mikäli joukkue saapuu MAALI-rastille muuten kuin lihasvoimalla (taksi, bussi, kaverin kyyti…), joukkue katsotaan keskeyttäneeksi.

Muistutettakoon, että jokainen joukkue on velvollinen auttamaan pulassa olevaa joukkuetta, saattamaan keskeyttäneen joukkueen jäsenen kilpailukeskukseen saakka tai odottamaan hänen kanssaan niin kauan että tapahtuman järjestäjät ovat keskeyttäneen joukkueen jäsenen noutaneet.

 

 

 

Kerätyt pisteet

Maalileimauksen jälkeen joukkue saa tietoonsa keräämänsä pisteet, mahdollisesta ajan ylittämisestä tulleet sakot sekä rastilistan käymistään rasteista. Joukkueella on 30 min aikaa tehdä korjauspyynnöt tuloksiin ja rastilistaan. Mikäli joukkue ei pyydä tuloksensa korjaamista 30 min kuluessa maaliin saapumisestaan, hyväksyy se tuloksensa. Suosittelenkin käytyjen rastien tarkastamista välittömästi maaliin saavuttuanne, näin mahdolliset virheet saadaan korjattua saman tien. Mikäli havaitsette tuloksissa virheitä, noutakaa INFO:sta tulosten korjauslomake ja täyttäkää se ohjeiden mukaisesti.

 

Pukeutuminen ja peseytyminen

Neste Oulunbaarissa on sekä naisille että miehille osoitettu omat pukuhuoneet, jotka ovat auki pääsääntöisesti tapahtuman jälkeen klo 21-07.00, joten tapahtumassa käytettävät vaatteet kannattaa pukea päälle jo etukäteen ja vaihtovaatteet on hyvä säilyttää autossa tai muussa järjestäjä osoittamassa paikassa. Arvoesineet kannattaa jättää kotiin, sillä arvoesineille on vain rajatusti säilytystilaa.

 

Naisille ja miehille on käytössä yksi yhteinen suihkutila, joka ovat käytössä klo 21.00-7.00. Sauna on päällä klo 1.00-7.00.

 

Yöpala ja aamupala

Neste Oulunbaarin huolehtimaa ilta- tai yöpalaa on tarjolla maalin saavuttuasi. 2h sarjalle on tarjolla kahvi/tee/kaakao+munkki, 4h ja 8h sarjalaisille kunnon yö/aamupala. Nämä kaikki tarjoillaan kuponkia vastaan, jonka löydät ilmoittautumiskuoresta.

 

Ilta/Yöpalaa on tarjolla myös makkara/tehtävärastilla Q1 klo 19.30-20.30 (2h sarja) ja 23-04 (4h ja 8h sarja).

 

Palkinnot

Tapahtumassa jaetaan arvontapalkintoja, jotka ovat mahdollistaneet Canyon, Paccanen, Hulluna.com ja Dynamosali. Kaikki 4h ja 8h tapahtumaan startanneet ovat mukana arvonnassa. Palkinnot arvotaan yön aikana, joten maaliin saapumisen jälkeen on hyvä koukata palkintopöydän kautta ja käydä tarkastamassa onko arpaonni suosinut. Noutamatta jääneitä arvontapalkintoja ei lähetetä.

 

Erityisohjeet

Pidä huoli tapahtumaa ennen/jälkeen, ettet tule Oulunbaarin sisätiloihin kovin likaisilla kengillä. Ethän tule tapahtumaan kipeänä. Muista huolehtia käsihygieniasta ja käytä käsidesiä mennen tullen (huolehdimme, että sitä löytyy myös paikan päältä). Pidäthän myös riittävästi hajurakoa muihin osallistujiin.

 

Lisäpalvelut

Karttatelineen vuokraus: Mikäli tarvitset vuokralle fillarin karttatelineen, heitä mailia s.seikkailijat@gmail.com. Varatun karttatelineen voit noutaa INFO:sta, käteismaksu 15 euroa.

 

Valokuvaus ja videointi

Tapahtumasta otetaan valokuvia ja siitä tehdään mahdollisesti myös videotallenne. Kuvia käytetään mm. tulevien tapahtumien markkinointiin. Kuvat ja video tulevat nähtäville sivuillemme, jotta halukkaat pääsevät niitä katselemaan.

 

Tervetuloa Oulun Pimiään Yöhön!

 

Suuret Seikkailijat Ry 😊