Suuret Seikkailijat

PIMIÄ Seikkailu 2020

Vaan tiiättekö mitä? No sitä vaan, että Pimiä Seikkailu tulee taas kuin viimeistä päivää ja yritämmä laittaa vieläkin paremmaksi ja tehdä taas sellaisen kattauksen, että oksat, männynkävyt ja koronat pois. Nimittäin sinä yönä ei muuten nukuta, mutta kukutaan ihan äimän käkenä jossain seitsemän suon takana. Älä ihmeessä missaa tätä!

Tehtävänä on siis kerätä 4 tai 8 tunnin aikana mahdollisimman paljon pojoja etsimällä eriarvoisia ja pääosin helposti löydettäviä kohteita Oulun ympäristöstä pyörin tai jaloin. Kerää 2-5 hengen poppoo (esmes työ- tai kaveriporukka) ja tuu tutustumaan Ouluun ja sen ympäristöön uusin silmin ihan yössä, kuutamolla, pallo hukassa, kujalla, pihalla ja Hoo Moilasena. Ilmoittautumaan pääset (kesäkuussa superearlybird hinta) klikkaamalla
https://holvi.com/shop/suuretseikkailijat/

Tervetuloa vuoden pimeimpään seikkailuun! Seikkailuun kuuluu Canyonin, Paccasen ja Cairan laadukkaita arvontapalkintoja, hyvää sapuskaa, lämmin sauna ja tietysti hyvät jälkipelit. Tarkoitus on järjestää sellainen tapahtuma, jota on talvella mukava muistella.

Bulletin 1

Pimiä Seikkailu – Bulletin 1
Noin kuukausi tapahtumaan ja tässä siis tarkempaa tietoa. Seuraava bulletin julkaistaan noin viikko ennen tapahtumaa ja siinä päivitettyä ohjeistusta mm. koronasta. 

Tapahtumakeskus
Tapahtumakeskus sijaitsee Oulun kaupungin alueella alle 15km Rotuaarilta. Tarkempi kisakeskuksen sijainti paljastetaan noin viikkoa ennen tapahtumaa.

Sarjat ja maksut

Hupisarja (ilman ajanottoa, voi tulla maaliin kun siltä tuntuu)

4h pyörä- tai tossu (tulkaa maaliin mielellään viimeistään 4 tunnin päästä)

8h pyörä- tai tossu (tulkaa maaliin mielellään viimeistään 8 tunnin päästä)

Sarja valitaan vasta juuri ennen tapahtumaa.

Osallistumismaksu 55 euroa/osallistuja, jälki-ilmoittautuminen 65 euroa/osallistuja (ilmoittautumislinkki löytyy osoitteesta (www.suuretseikkailijat.fi); maksuun kuuluu mm. numerolaput, makkararastin antimet, aamupala, pesumahdollisuus, valokuvia, palkinnot (jos onni suo) sekä laadukkaat kartat.

Hox! Alle 18-vuotiaat alennus 50% (koodilla ”nuoriso”) ja alle 15-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi (koodi ”lapset”, kun osallistuu huoltajan kanssa (edellytys).

 

Kartta ja rastimäärite
Jokainen osallistuja saa 2 kpl A3 koon karttoja, yhden karttamuovin ja rastimääritteen, jossa kerrotaan rastien tarkempi sijainti. Karttojen mittakaava on 1:25 000 ja ne on laadittu Maanmittauslaitoksen maastotietokannan aineistosta. Kartat on muokattu Rogaining-käyttöön sopivaksi. Karttamerkit ovat hybridi peruskartan ja suunnistuskartan merkistöstä. On myös mahdollista, että osallistujat saavat 1-2 ylimääräistä karttaa.

Questit

Tapahtumaan kuuluu muutama quest eli tehtävä, jotka voi halutessaan suorittaa. Ne liittyvät jollakin tavoin valoihin, heijastaviin pintoihin, kummituksiin ja karttoihin. Kannustamme tekemään questejä, sillä ne ovat luultavasti aika hauskoja ja niistä voi saada kivasti lisäpisteitä. 😊

Pakolliset varusteet
Jokaisella kilpailijalla oltava (kaikki varusteet saavat olla joko päällä tai repussa, kunhan ne ovat mukana koko ajan)
• tuulenpitävä takki
• kuiva vaihtopaita, yöllä saattaa olla todella kylmää
• päähine
• juomaa ja energiaa
• lamppu (suositellaan otsalamppua)
• heijastin kiinnitettynä reppuun tai selkään
• kapeakärkinen ”permanent” tussi

Jokaisella joukkueella
• varalamppu tai varaparistot / akut, huom pimeä riittää koko kahdeksaksi (8) tunniksi, pidä siis huolta, että sähköä on riittävästi.
• EA-pakkaus (ensiside, urheiluteippiä ja avaruuslakana)
• kännykkä + riittävästi virtaa (varavirtalähde)
• QR- tai NFC-ohjelmisto (ks. rastit)
• varakännykkä (sammutettuna, jotta virtaa varmasti on hätätilanteessa)

Lisäksi fillarisarjassa jokaisella kilpailijalla oltava
• valkoinen valo kiinnitettynä ohjaustankoon tai kypärään
• punainen valo taaksepäin
• pyöräilykypärä

Lisäksi fillarisarjassa jokaisella joukkueella
• fillarin huoltovälineet (min. vararengas ja pumppu

Suositeltavat varusteet
• reppu
• kännykän vesitiivis kotelo / muutama minigrip-pussi
• karttateline pyörään
• yliviivauskyniä, viivotin, nuppineuloja, lankaa, alusta, taskulaskin (reitin suunnitteluun)
• rahaa
• kuminauha numerolapun kiinnittämiseen, jos ei halua rei-ittää kuoritakkiaan 😉
• WC-paperia
• rakkolaastareita, vaseliinia, särkylääkettä

Juomarastit ja makkararasti
Juomarastit sijaitsevat pääosin tapahtuma-alueella olevilla vesiposteilla ja 24h huoltoasemilla, joista on mahdollista myös ostaa juotavaa ja syötävää. Tarkempi tieto juomarasteista julkaistaan rastimääritteiden yhteydessä. Juomarasteja on tapahtuma-alueella niin, että halutessaan joukkue voi käydä kisan aikana ainakin yhdellä juomarastilla. Todennäköisesti useimpien joukkueiden reitin varrella osuu ainakin 2 mahdollista juomarastia. Voisi siis arvioida, että jokaisella joukkueella pitäisi olla realistinen mahdollisuus pärjätä 3-4 tunnin juomamäärän mukana kuljettamisella. Tapahtumassa on myös makkararasti, josta voi saada makkaroiden lisäksi myös muuta pientä purtavaa ja juotavaa, jotka kuuluvat tapahtumamaksuun. 

Joukkueen liikkuminen kilpailun aikana
Pihoille ja pelloille meno on ehdottomasti kielletty! Pysytään siis selkeästi metsän puolella tai teillä ja poluilla. Osittain liikutaan asutusalueilla, kunnioitus asukkaita ja heidän pihojaan kohtaan mahdollistaa tapahtumien järjestämisen myös tulevaisuudessa.

Tapahtumakarttaan kielletyiksi merkityille alueilla meno on EHDOTTOMASTI kielletty.

Joukkueen tulee liikkua koko ajan yhdessä. Joukkueen jäsenten väliset etäisyydet on pysyttävä alle 100 metrissä koko kilpailun ajan. Rastilla kaikkien joukkueen jäsenten tulee käydä alle 10 metrin päässä rastipisteestä.
Pyöriä ei tarvitse kuljettaa rastille, mutta mikäli joukkue jättää pyöränsä johonkin ja käy jalkaisin rastilla, ovat pyörät osallistujien vastuulla. Suosittelemme pyörien lukitsemista rastilla käynnin ajaksi.

Rastit ja leimaus
Rastilla kaikkien joukkueen jäsenten tulee käydä alle 10 metrin päässä rastipisteestä.
Rastit on nimetty seuraavasti: 3A, 3B, 3C … 5A, 5B, 5C … 7A, 7B, 7C … 9A, 9B, 9C …
Rastin numero kertoo siitä saatavan pistemäärän, kirjain on vain eri rastien erottamista toisistaan.
Rastien numerointi on satunnaista, eli numero ei kerro mitään rastipisteen haastavuudesta.
Rasteilla on rastikortti, jossa on näkyvissä rastin tunnuskoodi ja siinä on sekä QR-koodi että NFC-tägi.

Mikäli joukkueella on käytössä nykyaikainen kännykkä, joukkue voi käyttää gps-leimausta. Jos gps-leimaus ei jostain syystä toimi, voit syöttää tunnuskoodin. Hox! gps-leimaus ei välttämättä toimi applen tuotteilla.
Leimaamiseen voi käyttää myös QR-koodia tai NFC-tägia. Siinä tapauksessa joukkue leimatessa rastin kännykällään, kännykkään aukeaa nettilinkki. Käydessään linkin osoittamalla sivulla, joukkueen rastilla käynti rekisteröityy tulospalveluohjelmistoon.
Joukkue saa aina palautteen onnistuneesta leimauksesta.

Tarkempaa tietoa leimaamisesta http://oulurogaa.blogspot.com/p/tapahtuman-ohjeet.html

Mikäli tekniikka jostain syystä ei toimi. 
 – Kirjaa joukkue muistiin rastikortissa olevan nelinumeroisen koodin ja kellonajan, jolloin he kävivät rastilla. 
– Hyvä käytännön vinkki on myös ottaa toimimattomasta rastista kuva, kuvasta löytyy sitten kaikki tarpeellinen informaatio ja kameran kellosta saadaan selville leimausaikakin.

Rastimääritteet
Rastikortit on sijoitettu uteliailta katseilta piiloon, mutta rastimäärite on äärimmäisen tarkka esim.

3G
Silta
Sillan luoteiskulma, sillan alla tukirakenteessa.
Rastikorttiin on lisätty pari pientä heijastinta, jotta se löytyy vielä helpommin.

Maali
Joukkueen saapuessa maaliin he leimaavat maalirastilla (lähdössä ei tarvitse leimata). Tapahtuma-aika päättyy tähän maalileimaukseen.
Mikäli joukkue myöhästyy, eli saapuu maaliin klo 06.00 jälkeen, jokaisesta alkavasta minuutista vähennetään 1 (yksi) piste.
Mikäli joukkue saapuu maaliin 06.30 jälkeen, katsotaan joukkueen suoritus hylätyksi.

Liikennesäännöt
Liikennesääntöjä pitää noudattaa koko tapahtuman ajan.
Pyöräilijöiden on huolehdittava, että heidän pyöränsä täyttävät tieliikennelain vaatimukset.

Tapahtuma-alueella on myös valtatie, jolla liikkuminen on kielletty. Tämä tiet on merkitty Tapahtumakarttaan //// –merkeillä.

Kielletyn tien ylittäminen on sallittua ainoastaan karttaan merkittyjen ylityspaikkojen kohdalta.

Sillat ja ylityspaikat on merkitty karttaan. Muista aina varmistaa turvallinen tienylitys sekä itsellesi että kanssatovereillesi, maltti on valttia.

Vakuutusturva
Tapahtumann osallistuvia EI OLE vakuutettu järjestäjän toimesta, kukin huolehtii omasta vakuutusturvastaan parhaaksi katsomallaan tavalla.

Reitin suunnittelu
Reitin suunnitteluun on varattu lämmintä sisätilaa, jossa on pöytiä tai tuoleja. Reittien suunnittelu on sallittua myös ulkona esim. osallistujien omissa autoissa. Pyritään pitämään rittävästi hajurakoa muihin kilpailijoihin.

Pukeutuminen ja pesu
Pukeutumista varten on varattu omat pukuhuoneet miehille ja naisille. Varusteet voi jättää kisan ajaksi niille osoitettuun paikkaan. Arvotavarat on hyvä pitää kuitenkin minimissään. Tapahtuman jälkeen käytettävissä suihkut ja mahdollisesti saunat (korona huomioidaan). 

Ruokailut kilpailun aikana
Jokainen joukkue huolehtii tapahtumanaikaisista ruokailuistaan omatoimisesti. Mahdolliset nakkikioskit yms. ovat kaikkien vapaassa käytössä. Huomioikaa kuitenkin makkararasti, jossa tarjolla murkinaa kaikille halukkaille. 😊

Aamupala
Aamupalaa on tarjolla tapahtumakeskuksesta ja se kuuluu kisamaksuun.

Kilpailun tarkempi aikataulu
Perjantai
18.00 Tapahtumakeskus aukeaa: kännykän rekisteröitymisen tarkistus, numeroiden jako ja mallirastien leimauskokeilu
20.00 Karttojen jako
22.00 Startti

Lauantai

22.00-02.00 Hupisarja päättyy (aamupalaa ja pesumahdollisuus tarjolla)

02.00 4h sarja päättyy (aamupalaa ja pesumahdollisuus tarjolla)
06.00 8h sarja päättyy (aamupalaa ja pesumahdollisuus tarjolla)
06.30 maaliintulo sulkeutuu

Palkinnot
Tapahtumassa jaetaan ainoastaan arvontapalkintoja. Kaikki tapahtumaan startanneet ovat mukana arvonnassa, joka suoritetaan yön aikana. Välittömästi maaliin saapumisen jälkeen kisaaja voi siis koukata palkintopöydän kautta ja käydä tarkastamassa onko arpaonni suosinut. Noutamatta jääneitä arvontapalkintoja ei lähetetä. Laadukkaista palkinnoista vastaavat Canyon, Paccanen ja Caira. 

 

Tervetuloa Pimiän kaupunnin yöhön! 😊

t. Suuret seikkailijat (Häpä, Hotti ja Kartsa)

Bulletin 2

Saapuminen

Tapahtumakeskuksena toimii Jäälihalli. Näpyttele navigaattoriin osoitteeksi Jäälintie 6, 90940 Jääli.

Pysäköinti

Lähtöalueena toimiin Jäälihallin parkkipaikka ja osa rauhoitetaan näillä näkymin pysäköinniltä. Se on eristetty sulkunauhoilla. Suosittelemme, että autot pysäköidään Jäälin keskustaan, joka on aivan Jäälihallin vieressä. Informoimme myöhemmin, mikäli saamme lisäinfoa muista parkkimahdollisuuksista tai tähän tulee muutosta. 

Ilmoittautuminen

Saavuttuasi kilpailupaikalle nouda oman joukkueesi kilpailunumerot INFO-pisteestä. INFO-pisteen löydät Jäälihallin sisäpuolelta opasteita seuraamalla. Samassa yhteydessä tarkastetaan, että joukkueesi matkapuhelin on rekisteröity tulospalvelujärjestelmään. Ota siis kisassa käytettävä puhelin mukaan ilmoittautumiseen. HUOM! Ei mielellään IPhone, niiden kanssa ollut ongelmaa.

Ennakkotehtävä

Jotta puhelimet olisivat kisakunnossa ja leimaaminen sujuisi mallikkaasti, meillä on ennakkotehtävä. Toivomme (siis vaadimme), että jokainen tekee sen. Ennakkotehtävä on käytännössä puhelimen ”siivoamista”, oikeiden asetusten valintaa ja sopivien sovellusten tarkistusta. Tällä ennakkoon tapahtuvalla asioiden läpikäynnillä pyrimme minimoimaan käyttäjästä ja kisailijoiden puhelimista aiheutuvat ongelmatilanteet. Suosittelemme Gps-leimauksen käyttämistä. Hox! Gps-leimaus voi olla epätarkka, mikäli käytössäsi on applen puhelin, joten sen käyttämistä taphtumassa emme suosittele. Aplen puhelin toki toimii, mutta voi olla että joudut päivittämään auki olevan leimaussivun ennen leimaamista. Tarkista myös että paikannus on sallittu nettiselaimelle.

Lisätietoa kännykkäleimauksesta

Tuosta samasta valikosta löytyy vielä tarkemmat ohjeet eri leimaustavoista ja niiden soveltumisesta erilaisille puhelimille. Sekä tietenkin se ennakkotehtävä -> valitse sen mukaan mikä puhelin sinulle on, joko:

– Erillisohje Android puhelimille, sisältää ne ennakkotehtävät Android puhelimille
http://www.rogaining.fi/ka…/erillisohje-android-puhelimille/
– Erillisohje Apple puhelimille, sisältää ne ennakkotehtävät Apple puhelimille

http://www.rogaining.fi/kann…/erillisohje-apple-puhelimille/

Matkapuhelimen rekisteröinti joukkueelle

Rekisteröi matkapuhelimesi joukkueesi leimausvälineeksi jo kotona. Puhelimien rekisteröinti aukeaa keskiviikkona 23.9.2020 klo 12. Mikäli et onnistu rekisteröinnissä ennen kilpailupaikalle saapumista, löytyy INFO-pisteen (ilmoittautuminen) luota apua. Tule rohkeasti kysymään!

Pakolliset varusteet

Lue lista Bullitin 1:stä

Suositeltavat varusteet

Suositeltaviin varusteisiin on lisätty vielä polkupyörän lukko, mikäli aiot jättää pyörän parkkiin käydäksesi rastilla jalan. Lisäksi suositeltavana varusteena reitin suunnitteluun on tussi, sakset ja teippiä. Halutessasi voit ottaa karttojen suojaukseen myös kontaktimuovia. Huomioithan, että pyörä on lukittuna myös tapahtuma-alueella. Viime vuonna taisi käydä niin, että yksi pyörä hävisi pitkäkyntisten matkaan. 

Pukeutuminen

Jäälihallissa on sekä naisille että miehille osoitettu omat pukuhuoneet. Arvoesineet kannattaa jättää kotiin, sillä arvoesineille on vain rajatusti säilytystilaa. 

Kartat

Tapahtumakarttoja jaetaan klo 20.00 alkaen, mutta niitä saa myös sen jälkeen, jos saavut myöhemmin paikalle. Jakopisteitä on vähintään kaksi. Jokainen osallistuja saa kaksi A3 kokoista kilpailukarttaa + siihen sopivan karttamuovin sekä 1-2 kpl A4 ohjeita (rastimääritteet). Myös ylimääräisen A4-kartan saaminen ennen lähtöä on mahdollista. 

Reittisuunnittelu

Reittisuunnittelu tapahtuu Jäälihallin sisällä, jossa on runsaasti tilaa (löytyy myös pöytiä ja tuoleja) tai autoilla, joukkueen valinnan mukaan. Reittisuunnittelussa saa käyttää vain kilpailun järjestäjän jakamia karttoja. Myös kaikenlaisten tietokonepohjaisten suunnitteluapuvälineiden käyttö on kielletty. Suosittelemme piirtoalustan ja makuualustan tms. mukaan ottamista.

Questit

Kisassa on questeja eli tehtäviä, joiden suorittamisesta saa runsaasti lisäpisteitä. Suosittelemme niiden tekemistä. Questien ohjeet annetaan karttojen jaon yhteydessä tai maastossa. Questit on merkitty karttaan Q-kirjaimella ja ne liittyvät suurelta osin karttoihin, valoihin tai heijastaviin pintoihin.  

Ryhmittäytyminen lähtöön

Kaikkien joukkueiden tulee olla paikoitusalueella klo 21.45. Lyhyen infon jälkeen on vielä mahdollisuus esittää kysymyksiä järjestäjille.

Lähtö

Lähtö tapahtuu kaikkien sarjojen osalta klo 22.00 siihen osoitetusta paikasta. Lähtöä ei tarvitse leimata erikseen, vaan aika lähtee käyntiin automaattisesti. 

Säännöt

Järjestäjä on tehnyt tapahtumaan liittyen säännöt, jotta kenellekään ei jää epäselväksi mitä sääntöjä tulee noudattaa. Säännöt löytyvät näiltä sivuilta, mutta summasummarum, pidetään hauskaa Fair Play-hengessä. 😉

Maali

Maalileimaus tapahtuu Jäälihallin ulko-ovella. Tutustu maalirastiin jo ennen lähtöä.

Kesken yötä reitiltä palaaminen

Hyväksytty suoritushan on vaikka vain yhden rastin hakeminen. Mikäli joukkueenne päättää lopettaa kilpailun ennen määräajan umpeutumista, pitää joukkueen huolehtia siitä, että järjestäjä tietää heidän saapuneen maaliin. Toisin sanoen heidän pitää käydä leimaamassa takapihalla olevalla MAALI-rastilla.

Mikäli joukkue saapuu MAALI-rastille muuten kuin lihasvoimalla (taksi, bussi, kaverin kyyti…), joukkue katsotaan keskeyttäneeksi.

Muistutettakoon, että jokainen joukkue on velvollinen auttamaan pulassa olevaa joukkuetta, saattamaan keskeyttäneen joukkueen jäsenen kilpailukeskukseen saakka tai odottamaan hänen kanssaan niin kauan että tapahtuman järjestäjät ovat keskeyttäneen joukkueen jäsenen noutaneet.

Kerätyt pisteet

Maalileimauksen jälkeen joukkue saa tietoonsa keräämänsä pisteet, mahdollisesta ajan ylittämisestä tulleet sakot sekä rastilistan käymistään rasteista. Joukkueella on 30 min aikaa tehdä korjauspyynnöt tuloksiin ja rastilistaan. Mikäli joukkue ei pyydä tuloksensa korjaamista 30 min kuluessa maaliin saapumisestaan, hyväksyy se tuloksensa. Suosittelenkin käytyjen rastien tarkastamista välittömästi maaliin saavuttuanne, näin mahdolliset virheet saadaan korjattua saman tien. Mikäli havaitsette tuloksissa virheitä, noutakaa INFO:sta tulosten korjauslomake ja täyttäkää se ohjeiden mukaisesti.

Peseytyminen

Naisille ja miehille on omat suihkut ja saunat, jotka ovat käytössä koko yön. 

Yöpala ja aamupala

Yöpalaa on tarjolla myös Koitelin makkara- ja tehtävärastilla klo 23-04 välisenä aikana. Jäälihallin huolehtimaa aamupalaa on tarjolla maalin saavuttuasi Jäälihallista. 

Palkinnot

Tapahtumassa jaetaan runsaasti laadukkaita arvontapalkintoja, jotka ovat mahdollistaneet Canyon, Paccanen, Dynamosali ja Caira. Kaikki tapahtumaan startanneet ovat mukana arvonnassa. Palkinnot arvotaan yön aikana, joten maaliin saapumisen jälkeen on hyvä koukata palkintopöydän kautta ja käydä tarkastamassa onko arpaonni suosinut. Noutamatta jääneitä arvontapalkintoja ei lähetetä.

Erityisohjeet (korona)

Pidä huoli tapahtumaa ennen/jälkeen, ettet tule Jäälihallin sisätiloihin likaisilla kengillä. Ethän tule tapahtumaan kipeänä. Muista huolehtia käsihygieniasta ja käytä käsidesiä mennen tullen (huolehdimme, että sitä löytyy myös paikan päältä). Pidäthän myös riittävästi hajurakoa muihin osallistujiin. 

Lisäpalvelut

Karttatelineen vuokraus: Mikäli tarvitset vuokralle fillarin karttatelineen, heitä mailia s.seikkailijat@gmail.com. Varatun karttatelineen voit noutaa INFO:sta, käteismaksu 15 euroa.

Valokuvaus ja videointi

Tapahtumasta otetaan valokuvia ja siitä tehdään mahdollisesti myös videotallenne. Kuvia käytetään mm. tulevien tapahtumien markkinointiin. Kuvat ja video tulevat nähtäville nettisivuillemme, jotta halukkaat pääsevät niitä katselemaan.

 

Tervetuloa Oulun Pimiään Yöhön!

Suuret Seikkailijat Ry 😊

 

Pimiä Seikkailu 2019

Linkin takaa löydät tietoa vuoden 2019 tapahtumasta:

https://suuretseikkailijat.com/pimia-seikkailu-2019/